Posted on

5 идеи за подаръци за любимата жена на 8-март от Шареното

Доста често се случва дори с години да не уважим любимата си или майка си с подарък по случай денят на жената. Понякога, защото ни се струва доста тривиално. Понякога, защото сме имали тежки дни и невъзможност да усетим добро чувство и да оценим малките неща, които те правят за нас ежедневно. Всеки има своите моменти. 

Но неминуемо идва такъв, в който да се почувстваме обичани и обгрижени от тези жени и да искаме да покажем своята благодарност и добра нагласа към тях. Не винаги тогава е празник, не винаги имаме възможност тогава да купим най-подходящия подарък. Тогава си казваме: „Хайде, ще избера нещо специално за 8-ми март! Ще я зарадвам тази година!“ За този Ден на жената, ние сме Ви приготвили няколко подаръка, с които да покажете обичта си с един мил жест.

Книга за рецепти –“ В къщи“ и „Канатица“

 –  Любимите палачинки в неделя, различните сладкиши и торти, коледните вълшебства, летните експерименти, бухтите на баба, опитите за нов сладолед …това са едни от незабравимите спомени, едни от най-вълшебните нишки, на които се радваме и оценяме. Храната сплотява. Храната е любов! За много хора рецептите и хубавата храна са начин на живот. За други е важно да съхранят традициите в семейството. Подходяща за подарък на майка, баба, както и за всеки в семейството, приел ролята на  „Пазителя на всичко вкусно“(или зодия Телец)

Кутия за рецепти – Най-голямото бижу в новата гама продукти, несъмнено е кутията за рецепти. Един от най-изисканите ръчносглобени подаръци на български език. Изключително подходяща за подарък на скъп човек, който истински цени кулинарията.

Книга за най-скъпите спомени – е фотоалбум с място за записки, малки закачливи етикети и запомняща се визия. Подходяща за подарък на майка, баба, госпожа в училище или детската градина. Напоследък започнахме отново да изкарваме снимки от събития, някакси чувството да ги разгледаме в албум е различно от това да ги гледаме през телефона си. Защо? Някои недовиждат добре например. Но още по-досадно е, че емоцията не е споделена през екрана на телефона. Родителите ни като че ли предпочитат да наредят сами снимките – така има емоция и от нареждането и описването на важните моменти, дати и места. Иначе се забравят. Нали?

Органайзер – Оригинален и полезен подарък, който е малка радост и жест на внимание. Защо жест на внимание? Ако цените половинката си и искате да се чувства добре, един от методите, които работят е „плануването“ и подреждането на задачите за деня, седмицата, месеца и т.н.

Изпитано и много разпускащо действа този метод. А притежаването на авторски, ръчно сглобен органайзер, само по себе си е енергизиращо и усмихващо. Носи позитивна енергия и е създаден с внимание. На корицата има илюстрация на български художник, което прави продукта с още по-висока добавена стойност.

Книга за най-щурите спомени – Планували сте пътешествие? Искате да изненадате половинката си? Жена Ви е фен на приключенията? Изкарали сте снимки от последното Ви приключение и още нямате къде да ги подредите? Харесва Ви идеята? Усмихнахте ли се? Все причини да направите свеж и щур подарък!

Всеко едно от предложенията можем да персонализираме. Ще добавим на етикета име или текст по Ваш избор. Доставката от онлайн магазина ни е безплатна за поръчки над 50 лв.

И не забравяйте – ние изработваме ръчно сглобени, авторски продукти. Създадени изцяло в България с материали от отговорни източници и мисъл за природата.

Posted on Leave a comment

Безплатна персонализация и доставка

Една от целите ни е винаги да има достъпни подаръци за Вас – нашите клиенти. За това разпостраняваме моделите в книжарниците. Важно е, когато Ви потрябва подарък бързо или през уикенда да имате достъпни готови такива.

От Ателието ни всички продукти са с безплатна персонализация. Добавяме още малко лично отношение! Винаги когато пожелаете добавяме и поздрав или панделка, малка лична бележка. Често комбинираме надписи и разместваме заглавия по Ваш избор. Винаги показваме продукта на снимка в завършен вид и само когато потвърдите, че Ви харесва – го изпращаме.

Ето и следващата изненада – вече всички поръчки през сайта www.sharenoto.com над 50 лв. са с безплатна доставка до всеки офис на Еконт в страната!

Ръчно изработени персонализирани албуми, тефтери и органайзери на български
Posted on

Колко струват спомените?

Мигове и събития отлетели във миналото, наситени с емоции, които ни изграждат като хора. Веднага асоциираме спомените с времето прекарано като деца със семейството, с приятелите, с първата любов… Дори да сме имали трудни моменти в живота се стремим да запазим хубавите, уловени от снимка или писмо.  

Това е нишката, която разкрива замисъла на нашите продукти.

Създаваме Книги за спомени неслучайно.

Ръчно изработен, персонализиран албум , книга за рецепти или тефтер за важни важности е възможно най-личния начин да запазим и съхраним ценни и важни емоции.

След три години събиране на мнения, правене на опити, кроежи и планове и много записване:) през това лято успяхме да реализираме нови, по-усъвършенствани продукти.

Първите тефтери и книги за рецепти и органайзера ни показаха посоката, начертаха ни пътечка, показаха ни грешките и ни дадоха възможност да направим по-здрави, по-функционални, по-издръжливи и по-красиви и завършени продукти.  Всеки от тях има различна история и е плод на различна емоция.

Вярно е, че се опитахме да „насочим“ продуктите.  Често се случва да чуем: „Ах, знам на кой ще го подаря това!“  Та точно това е целта! В този динамичен и объркващ свят да намираме емоциите, радостта от момента. Дори мисълта, че се сещате за някой мил за Вас човек е достатъчен повод за топла усмивка! Да, романтично и сантиментално звучи, но това са „малките неща“.

Един от въпросите, които ни задават е: “ Как продуктите са толкова много, а ги правите ръчно?“  Наистина е трудно за вярване, но всеки продукт минава минимум през три чифта ръце и 30 обработки! Изисква се много подготовка, приказки, воля и концентрация да успеем да завършим всеки един процес.  Шареното се превърна в нещо средно между малка семейна занаятчийница и малко производство. Често се случва децата да помагат, често се случва да работим до сред нощ, често се случва да плачем, често се случва да сме адски изтощени…но пък как се радваме когато сме си свършили работата! Както спортистите се радват на 1-во място на Световно първенство, така се радваме като дадем поръчка! И още повече се радваме, че има кой да оцени работата и борбата ни!

Разделили сме колекциите на:

Тефтери за много важни важности:

Посланията на тефтерите са като орисии, в които сам да повярваш. Думите имат своята сила и енергия, която никога не трябва да пренебрегваме.  Платовете сме  избирали спрямо персонажите и настроенията, за които сме си представяли, че е предназначен тефтера! Ето например:

„Стилният тефтер“ е предназначен за дами, които в ежедневието си са семпли, обрани и деликатни, премерени, в същото време са усмихнати, с положителни емоции и успяват да изживеят момента и да го оценят.

Тефтерът „Време“ олицетворява слънчевите хора, влюбени в приключенията и природата! (Често асоциирам с дъщеря ми, която успява да се радва дори на уханието на билките в планината). Те изживяват толкова много сладки и неподправени емоции, че трябва да ги записват, рисуват, снимат, събират и пазят, за да им се радват отново някой ден!

„Любов“ е тефтер и книга за пожелания едновремено. Посланието на корицата е една от фразите, която носи най-много сила в себе си! Тя ми е любима от малка – помните ли песента на Бийтълс?  „All you need is love“ –  да!  Любим човек, малко новородено бебе, мило дете, родител, майка, младоженци – за тях е!

Синият тефтер “ Follow“  е за хората на морето…

А  „Следавай мечтите си“ със звездичките е направен, за да подсеща и мотивира, да подрежда мисли и действия. И има скрито послание – звездите са близо, трябва само да се протегнеш, за да ги стигнеш…

Малкото тефтерче за важни важности Lady е с веселата усмивка в ежедневните неволи – уникалната илюстрация на една изключително талантлива дама е украсила двойната корица. Добавили сме разделители с вдъхновяващи текстове, но те не са случайно подбрани – това са текстове, които сме използвали за заглавия на другите ни тефтери.

Албуми за спомени:

Книгите са изпипани до най-малкия детайл: Листите им са от картон, за да издържат тежестта на снимки, направени са в размер, който да побира 3-те най-използвани размери за снимки. Захващането им е с ринг механизъм поради две причини: първата е, за да има въздух между страниците, а втората, за да могат да се разместват спрямо нуждата – например  да се ползват за записване на пожелания преди събитие и книгата да се подари попълнена. Имат джобче с малки етикетчета, които да украсят и отбележат конкретно събитие и комплект силиконови точки, вместо ъгълчета за снимки. Външната част е изработена от памучен плат, който не позволява сгъвката да се повреди. Книгите се персонализират както отвън, така и отвътре.

Книги за най-мили спомени за момиче и момче са предназначени за родителите на новородени и малки деца, да бъдат подарявани за изписване, за погача, за кръщене и разбира се първия рожден ден. За тях сме избрали най-сладките авторски рисунки, които намерихме.

Книги за скъпи и щури спомени – оригинален и личен, ръчно изработен подарък за важни житейски събития – сватба, юбилей, рожден ден, заминаване на далечно пътешествие и много други поводи. Повод да търси човек…понякога може и без повод.

Книги и кутия за рецепти:

Любимите палачинки в неделя, различните сладкиши и торти, коледните вълшебства, летните експерименти, бухтите на баба, опитите за нов сладолед …това са едни от незабравимите спомени, едни от най-вълшебните нишки, на които се радваме и оценяме. Храната сплотява. Храната е любов! За много хора рецептите и хубавата храна са начин на живот. За други е важно да съхранят традициите в семейството. Книгите и кутията са истински бижута – семпло съчетание на българския дух и традиция със съвременна визия. Решихме, че темата с българските шевици вече прекалено много се преекспонира, за това избираме отново да бъдем различни, като само загатваме ценностите в новите ни книги.Създадени така, че да загатнат чувството на носталгия по българските уютни домове.

Допълнихме кулинарната тема с още две закачливи малки тефтерчета за любими рецепти. Казват се Панда и Кръг и са страхотно малко подаръче.

За довиждане ще споделим, че предстои представянето на новият ни органайзер/планер/график! За него ще говорим съвсем скоро!

Не забравяйте – Следвайте мечтите си…те знаят пътя!