Условия за ползване

Предмет:

 1. Настоящите общи условия са предназначени за регулиране на отношенията между „КАЛЪРФУЛ” ЕООД, наричано по-долу за краткост ДОСТАВЧИК, и клиентите, наричани по-долу ПОЛЗВАТЕЛИ, на електронният магазин „www.sharenoto.com”, наричан по-долу „ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН”. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на www.sharenoto.com (с изключение на линка към настоящите „Общи условия“), потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези „Общи условия“.

 

Данни за доставчика:

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

 1. Наименование на Доставчика: sharenoto.com
 2. Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. „Младост 4”, бл. 443
 3. Адрес за упражняване на дейността: ж.к. Младост 4, ул. Петър Джидров, бл. 408
 4. Данни за кореспонденция: Email: krasiana.kostova@gmail.com,тел: +359 896 66 54 14.

 Надзорни органи:

 1. Комисия за защита на личните данни

 Адрес: гр. София, ул. „Иван Евстатиев Гешов“ № 15,

 тел.: (02) 940 20 46

факс: (02) 940 36 40

 Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg

 

 1. Комисия за защита на потребителите

Адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6,

тел.: 02 / 980 25 24

факс: 02 / 988 42 18

гореща линия: 0700 111 22

Уеб сайт: www.kzp.bg

 

 Поверителност на данните:

 1. Личните данни, които www.sharenoto.com получава при регистрацията и финализиране на поръчката, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин по електронна поща, изпращане на кратки SMS съобщения с информация за статус на поръчки и промоции, както и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката.
 2. „Калърфул” ЕООД гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните. Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. 
 3. Отказ от получаване на информационни бюлетини по електронна поща, както и отказ от получаване на кратки информационни SMS съобщения можете да заявите по всяко време на e-mail: krasiana.kostova@gmail.com. или като се обадите в работно време на телефон: +359 (0) 896 66 54 14.
 1. При направена поръчка в сайта,www.sharenoto.com предоставя името, адреса и телефона на потребителя на куриерска фирма ЕКОНТ , които са им необходими за доставянето на поръчаните продукти.
 2. sharenoto.com не носи отговорност за лични данни, събрани и разпространени от куриерски фирми.
 3. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави. 

 

Използване на електронен магазин:

 1. За да използва ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН за сключване на договори за
  покупко-продажба на стоки, Ползвателят следва да въведе избрани от него име и парола за отдалечен достъп, в случаите в които електронният магазин изисква регистрация.
 2. Името и паролата за отдалечен достъп се определят от Ползвателя, чрез регистрация по електронен път в сайта на Доставчика.
 3. С попълване на данните си и натискане на бутоните „Да, приемам“ и „Регистрация“, Ползвателят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва.
 4. Доставчикът потвърждава извършената от Ползвателя регистрация, чрез изпращане на писмо на посочен от Ползвателя електронен адрес, на който се изпращат и информация за активиране на регистрацията. Получателят потвърждава регистрацията и сключването на договора чрез електронна препратка в писмото, с което е уведомен за извършената регистрация, изпратено от Доставчика. След потвърждаването се създава акаунт на Ползвателя и между него и Доставчика възникват договорни отношения.
 5. При извършване на регистрацията Ползвателят се задължава да предостави верни и актуални данни. Ползвателят своевременно актуализира данните, посочени в регистрацията си, в случай на промяна.
 6. В случай че за регистрация на Ползвателя се използва профил в уеб социални мрежи или други мрежи, страна по договора е лицето, което е титуляр на използвания за регистрацията профил в съответната социална или друга мрежа. В този случай Доставчикът има право на достъп до данните, необходими за идентифициране на Ползвателя в съответната социална или друга мрежа.
 7. Електронният адрес, предоставен при първоначалната регистрация на Ползвателя, както и всеки следващ електронен адрес, използван за обмен на изявления между Ползвателя и Доставчика, е „Основен електронен адрес“ по смисъла на тези общи условия. Ползвателят има право да променя своя Основен контактен електронен адрес.
 8. При постъпване на заявка за промяна на Основния контактен електронен адрес, Доставчикът изпраща искане за потвърждение на промяната. Искането за потвърждение се изпраща от Доставчика на посочения от Ползвателя нов Основен контактен електронен адрес
 9. Промяната на Основния контактен електронен адрес се извършва след
  потвърждение от Ползвателя, изразено чрез препратка, съдържаща се в искането за потвърждение, изпратено от Доставчика на посочения от Ползвателя нов Основен контактен електронен адрес.
 10. Доставчикът информира Ползвателя за извършената промяна, чрез електронно писмо, изпратено на посочения от Ползвателя Основен контактен електронен адрес преди извършването на промяната му. Доставчикът не носи отговорност пред Ползвателя за неправомерна промяна на Основния контактен електронен адрес. Доставчикът може да изисква от Ползвателя използването на Основния контактен електронен адрес в специфични случаи.

 

БАНКОВА ИНФОРМАЦИЯ

За преводи в лева [BGN]:

Банка: Райфаизен Банк

Адрес на банката: бул. „Никола Й. Вапцаров“ 55, 1407 Промишлена зона Хладилника, София

SWIFT (BIC):  RZBBBGSF

Име на получателя: КАЛЪРФУЛ ЕООД

IBAN на получателя: BG17RZBB91551006580891

Приема плащания само в лева [BGN] от банки в България

 

Доставка:

 1. Поръчките се приемат от сайта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. При финализиране на Вашата поръчка:
 2. Вие имате възможност да видите продуктите, които купувате, техните цени и цена на доставка.
 3. Вие можете да въведете Вашите имена, телефон и адрес за доставка
 4. Доставката се извършва от куриерска фирма ЕКОНТ
 5. Доставката се извършва до 5 работни дни
 6. Вие избирате начинa на доставка и начина на плащане
 7. След финализирането на поръчката на посочения от Вас email ще получите потвърждение със същата информация.

 

Цена на поръчката:

 1. Крайната цена на поръчката се калкулира, като сбор от цените на поръчаните продукти и от нея се извадят отсъпките (ако има такива). Всички цени са крайни, в български лева с включено ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане.
 2. Към цената на поръчката се добавя и цена за доставка. „Калърфул” ЕООД има правото да променя цените обявени в уеб сайта без предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки при публикуване на цените „Калърфул” ЕООД има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя но се задължава да върне сумата, ако тя е била предварително платена.

 

Проблеми при изпълнение на поръчката:

 1. Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:
 2. Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
 3. Не е извършено плащане (забавяне на плащането) от страна на потребителя, ако е избрал банков превод.
 4. Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка
 5. Липса на телефон за контакт с потребителя
 6. При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

 

Начини на плащане:

 1. Плащане при доставка (наложен платеж): при получаване на стоката плащате дължимата сума на куриера.
 2. Плащане с кредитна или дебитна карта: плащането се извършва като последна стъпка при финализиране на поръчката с кредитна/дебитна карта VISA, MasterCard или БОРИКА.
 3. Плащане по банков път: заплащането на дължимата сума се извършва чрез банков превод в указаната от sharenoto.com банкова сметка; при получаване на стоката не дължите плащане на куриера.

Собственост върху продуктите в поръчката:

 1. Всички продукти в поръчката са собственост на sharenoto.com до момента, в който потребителят приеме поръчката си от куриер или я е вземе от офиса ни. След получаване на поръчката потребителя става собственик на продуктите.

Право на отказ

 1. -при упражняване правото на отказ, връщането на стоката е за сметка на потребителя
 2. При индивидуална поръчка, Ползвателя не може да да употребява своето право на отказ.
 3. При желание да предяви своето право на отказ, ползвателя е необходимо да попълни стандартен формуляр за упражняване на право на отказ /прил.6 отЗЗП/ в 14 дневен срок.

 

Връщане на стоки:

 1. Ползвателят има право да върне закупената от него стока за собствена сметка в рамките на 14 дни от датата на закупуването й (датата на доставка). За целта стоките трябва да са в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
 2. При връщане на стоки ползвателя е длъжен да предостави всички документи удостоверяващи покупката. „Калърфул” ЕООД се задължава да върне заплатената от потребителя за всички върнати стоки сума при условие, че стоките отговарят на вида и условията за връщане посочени по-горе.

 

Прекратяване:

Настоящите общи условия и договора на Ползвателя с Доставчика се прекратяват в следните случаи:

 1. при прекратяване и обявяване в ликвидация или обявяване в несъстоятелност на една от страните по договора;
 2. по взаимно съгласие на страните в писмен вид;
 3. едностранно, с предизвестие от всяка от страните в случай на неизпълнение на задълженията на другата страна;
 4. . при обективна невъзможност на някоя от страните по договора да изпълнява задълженията си;
 5. при изземване или запечатване на оборудването от държавни органи;
 6. в случай на заличаване на регистрацията на Ползвателя в сайта на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН. В този случай сключените, но неизпълнени договори запокупко-продажба остават в сила и подлежат на изпълнение;
 7. в случай на упражняване на право на отказ съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите.

 

https://www.kzp.bg/

 

При възникнал спор между потребител и търговец, можете да намерите информация тук.

 

Рекламации:

www.sharenoto.com приема рекламация на стоки до 24 часа от получаването Рекламации се приемат само на имейл, телефон или в офис на КАЛЪРФУЛ ЕООД при предоставяне на следната информация и копия на документи: – Имена, телефон и имейл на потребителя – информация за закупената стока: име на стоката по стокова разписака или фактура, копие на касова бележка, стокова разписка или фактура – номер и дата на поръчката – подробно описани на проблема придружено със снимка